lauantai 31. tammikuuta 2009

autiotalot kirjoissa

löysin kaksi autiotaloja käsittelevää kirjaa. suomalaisen kirjan (autiotalo, teksti: esa kero, kuvat: sami perttilä) tilasin itselleni mutta jouduin valitettavasti palauttamaan, koska kirja ei vastannut odotuksia. en pitänyt kuvista, joissa oli käytetty värivaloja eli talot olivat pimeään aikaan kuvattuja ja valaistu punaisella, keltaisella, vihreällä tms värivaloilla. en lukenut kuin yhden fiktiivisen tarinan ja se oli vähemmän romanttinen: kadonnut asukas löytyi vuosikymmenien päästä uunista muumioituneena, ush.
-
toinen kirja on svenska ödehus (teksti: sven olov karlsson, kuvat: philip pereira dos reis), jota en vielä ole päässyt hypistelemään mutta muutaman kuvan olen nähnyt ja se taitaa olla enemmän minun makuuni.

tässä vielä kuva 'omasta' autiotalostani. valitettavasti täytyy odottaa maaliskuuhun ennen kuin rakennuksen kunto selviää. omistajat haluavat olla mukana kuntotarkistuksessa ja heille sopii vasta tuolloin. en millään malttaisi odottaa. tänään on taas positiivinen fiilis siitä projektista, hyvin se onnistuisi.

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo autiotalosi! Onko se edelleen korjauskelpoinen? Kuistista tulisi varmasti ihana kunnostettuna.

  VastaaPoista
 2. eikö ole!! koska se ei ole mun, en viitsi selvempiä kuvia siitä laittaa. kuisteja on kaksi ja ne ovat ihania! maaliskuussa selviää onko korjauskelpoinen. mulla on maan paras (näin mulle on kerrottu) asiantuntija tulossa arvioimaan. katto on rikki ja hyvän aikaa on satanut sisälle, kahdessa huoneessa välipohja lahonnut ja sisäkatot romahtaneet. toivossa eletään. tämä on aika yltiöromanttista haaveilua. sisustuskin on jo valmiiksi suunniteltu :)

  VastaaPoista
 3. Kertakaikkiaan upeata löytää aina muitakin valaistuneita ihmisiä jotka näkevät suoraan talojen sieluun :D

  Täytyykin ehdottomasti tulla uudelleen tänne katsomaan kuinka autiotalon kuntokartoitus etenee ja suunnitelmat kehittyvät, toivottavasti kaikki käy parhain päin!

  VastaaPoista
 4. Eikös niin ole oikeasti käynyt että jonkun talon uunista löytyi muumio, joka oli vissiin muurattu sinne (elävänä?).. murha.infossa oli juttua.

  VastaaPoista