tiistai 20. tammikuuta 2009

autiotalo

ensi viikolla tulee asiantuntija käymään läheisellä autiotalolla arvioimassa onko se edes korjauskelpoinen. kävin talossa omistajien luvalla näpsimässä kuvia ja tässä kauneimpia. niitä hurjimpia (välikatot romahtaneet, pinkopahvit värjäytyneet mustiksi kosteudesta, murtuneet savupiiput, homeiset hirret jne) ei viitsisi edes itse katsella. surettaa tällainen hienojen suurien talojen hylkääminen. perikunnilla on tietenkin monta syytä ja tekosyytä, että näin pääsee käymään. tässä olisi projektia useammaksi vuodeksi.

3 kommenttia:

  1. Näyttää aivan ihanalta talolta ja melkein itku tulee, kun tietää miten paljon on vanhoja taloja, joiden annetaan kuolla pystyyn perikunnan riidellessä... Mä kävin viime talvena katsomassa yhtä taloa, johon rakastuin ensi näkemältä, mutta se haave kariutui...talo pyörii edelleen mielessä ja joskus unissakin.

    VastaaPoista
  2. Seepia - haaveilet hirsitalosta mutta blogisi kuvissa asuntosi näyttäisi olevan hirsirunkoinen. en ole niin tarkkaan vielä lukenut kaikkia tekstejä mutta haluaisit kuitenkin uuden hirsisen kodin?

    VastaaPoista
  3. Pakko kommentoida tähän, että itse maaseudulla syntyneenä ja kasvaneena, tiedän, että usein syy, miksi talo jää autioitumaan on myös rahan puute. Ei perikunnan riitely ym "tuomittava" asia. Yksinkertaisesti ei vain ole rahaa ja mahdollisuutta korjauksiin,joita pitäisi tehdä. Eikä edes potentiaalista ostajaa löydä helposti kovin huonokuntoiselle talolle. -Päivi-

    VastaaPoista