perjantai 4. maaliskuuta 2011

kirjoja

olen lueskellut näitä kolmea kirjaa uudelleen ja uudelleen kannesta kanteen ja tämä ensimmäinen on oikea helmi: vanhoja taloja ja linnoja on korjattu rahaa ja aikaa säästämättä. omistajat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet muutokset oikeaoppisesti ja jälki on varsin komeaa. suosittelen tätä kirjaa kaikille vanhan talon remppaajille eli riitta koskinen ja katja hagelstam kartanoista huvimajaan - restauroi ja kunnosta taitavasti.

seuraavana katarina gäddnäs, andreas dienert ja eva-jo hancock vanhan talon uusi elämä. kertomus kirjoittajan sukutilan rempasta. kauniita kuvia myös muista taloista. pikkasen häiritsee remontoinnissa käytetyt kipsilevyt ja työmiesten puheet lattialautojen huonosta kunnosta ja niiden vetäminen moottorisahalla päreiksi. aikaa ja rahaa ei ollut niin kuin edellisessä kirjassa.

kolmantena sven olov karlsson ja philip pereira dos reis svenska ödehus. mielenkiintoisia kertomuksia yksittäisten talojen ja yhden asuialueenkin kohtalosta, kuka siellä oli elänyt ja mitä sitten tapahtui, omistajien, sukulaisten ja naapurien kertomuksia. erinomainen kirja.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkeistä, en olekaan lukenut näitä!

    VastaaPoista
  2. mielenkiintoisia ovat. kirjastosta löytyi vielä bo lönnqvist-katja hagelstam vanhoja kartanoita helsingin seudulla. taidan olla vähän hurahtanut näihin kartanoihin :)

    VastaaPoista