torstai 19. marraskuuta 2009

kruunuvuori - kuvia unohdetuista huviloista

samalla helsingin reissulla kävin korjaamolla katsomassa Aurora Reinhard: Kruunuvuori - kuvia unohdetuista huviloista -näyttelyn. näyttely jatkuu vielä sunnuntaihin asti.

kuva: aurora reinhard

sain nimipäivälahjaksi Minna Torpan ja Aurora Reinhardin teoksen ”Kruunuvuori – unohdettujen huviloiden tarina”, joka kertoo Laajasalossa sijainneen kesäparatiisin erikoisesta kohtalosta politiikan ja rakennusbisneksen kiemuroissa. ihana lahja!

videokuvaa alueesta (ja tuo verhokuva) täällä.

4 kommenttia:

 1. Voi hurjaa, todella sääli, että noin sykähdyttävän kaunis alue päästetty rapistumaan. Tuo kirja olisi itsekin kiva lukea.

  VastaaPoista
 2. Kävin katsomassa mainitsemasi videon. Surumielinen teos.
  Oheisessa blogissa oli kuvia myös täältä alueelta ja osuvasti kirjoitettu lause: "Vahva fiilis Kruunuvuoresta kyllä tulee: toisaalta raivostuttaa rakennusperinnön pilaaminen, toisaalta ihastuttaa näyttävä, avoimesti valtaansa juhliva luonto..."

  http://esoteerinenmaantiede.blogspot.com/2009/02/kruunuvuori-viimeiset-ajat-ruususen.html

  VastaaPoista
 3. marika: ehdin sitä vähän selailla ja kivalta vaikutti, perehdyn paremmin kun paketin avaan eli 25.11.

  tuula: ihan kuin panu kailasta eli parhammillaan hirsitalosta (ehkä sellainen missä on puukatto eikä ikkunoita?) ei jää jäljelle mitään. pelloilla näkee välillä latoja joista ei ole kuin katto jäljellä eikä kohta sitäkään.

  VastaaPoista
 4. Tuttu alue, olen pari kertaa käynyt kuvaamassa siellä. Kiehtova paikka. Minusta pari kolme huvilaa voisi vielä hyvinkin olla pelastettavissa, jos vain tahtoa olisi.
  Kiitos käynnistä Kuvatteluissa. :)

  VastaaPoista