sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

sunnuntaiajelulla

missäpä muualla kuin asuntonäytöllä. miten vanha on tarpeeksi vanhaa? nyt olisi tarjolla vuonna 1860 rakennettu talo sekä pihapiiri muine rakennuksineen. projekti, niinkuin nätisti sanotaan.

7 kommenttia:

 1. onko teillä jokin aikaraja kuinka kauan talo on saanut olla tyhjillään? maallikosta tuntuisi, että talo menee kylmillään aika nopeasti "pahaksi".

  VastaaPoista
 2. kaikkia mahdollisia projekteja käydään katsomassa, katotaan sitten mistä voi tarjouksen tehdä.

  vanha, hirrestä aikoinaan oikeaoppisesti tehty talo ei mene miksikään (korkeintaan aurinko voi polttaa hirret jos ei ole ulkolaudoitusta) jos katto on ehjä eli ei sada sisään, kivijalka on tarpeeksi korkea eli sieltäkään ei tule vettä/kosteutta ja talo pääsee tuulettumaan. jos olisi vielä kalliolle rakennettu, olisi ikuinen.

  tämänpäiväinen on rakennettu ilmeisesti savimaalle ja päässyt pahasti notkahtamaan.

  eli jotain tämäntyyppistä on hakusessa.

  VastaaPoista
 3. tuntuu, että aikoinaan on osattu!
  mutta kyllähän varmaan parhaiten rakennetut tämän päivänkin talot saattavat kestää useampia vuosisatoja, jos niikseen käy. usein vain viimeisen 50-vuoden aikana rakennetuissa taloissa kuulostaa olevan kosteusongelmia yms. että alkaa epäilyttämään.

  isäni kummisetä (lähemmäs satavuotias) asuu 1800-luvulla rakennetussa talossa. vesi tulee sisälle juosten, jos setä juoksee. hän ei sieltä aio ikinä pois muuttaa, ja minnepä sitä ihminen kotoaan lähtisikään.

  VastaaPoista
 4. Nuo takuumerkit kun löytyisikin niin on taattu löytötalo kyseessä :) Erittäin kauniilta näyttää tämä, savimaa osaa olla petollinen tosiaan. Meilläkin vähän tätä vaivaa maaperässä, on vaan niin valtavan tukeva kivijalka ettei ole taloa vielä siirrellyt minnekään. On niin valtava ilo katsella kun teillä on just tiedot hallussa mitä haette ja rakenteet tutut :)

  VastaaPoista
 5. ehkä toi mun hehkutus siitä, että hirsitalo on ikuinen ei ihan pidä paikkaansa. siis jos autioksi jätetään eikä ikinä kukaan korjaile sitä mitenkään niin kyllä aika teke tehtävänsä.

  mutta jos pidetään huolta niin se hyvä puoli on, että kaikki osat ovat korjattavissa tai vaihdettavissa.

  VastaaPoista
 6. IHANAT kuvat! Tuo verhokuva on niin vau!

  VastaaPoista